Yhteistyökumppanit
ilmainen foorumi

PASHA...Pääsiäisen herkku ja ISÄ ALEKSANTERIN PASHA OHJE

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Siirry alas

PASHA...Pääsiäisen herkku ja ISÄ ALEKSANTERIN PASHA OHJE

Viesti kirjoittaja pikemuori lähetetty La 28 Maalis - 16:18


Pasha

Valmistusaika n.30 minuuttia

Lisää ainekset ostoslistalle

Mitä pääsiäinen olisi ilman sen perinteisintä jälkiruokaa? Muista aloittaa valmistelut ajoissa, jotta pasha ehtii asettua muotissaan. Parhaan tuloksen saat kun annat Pashan valuttua yön yli jääkaapissa.

5 dl laktoositonta Milbona-kuohukermaa

2 prk (à 250 g) rasvatonta Milbona-maitorahkaa

200 g Milbona-voita sulatettuna

2 dl Bake Dreams -sokeria

2 tl vaniljasokeria

½ dl sitruunamehua

½ dl rouhittuja manteleita

raastettua appelsiinin kuorta viimeistelyyn halutessasi


Valmistus

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Sekoita toisessa kulhossa rahkan joukkoon jäähtynyt voi, sokerit ja sitruunamehu.

3. Paahda manteleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Varo polttamasta.

4. Sekoita rahkaseokseen mantelit ja kermavaahto hellästi käännellen.

5. Kokoa liotettu pashamuotti ja vuoraa se kostutetulla harsokankaalla. Nosta muotti ylösalaisin sopivan pienisuisen astian päälle, niin että muotin pohja ei kosketa astian pohjaa.

6. Kaada pashaseos muottiin ja taittele roikkuva harsokangas päälle. Nosta jääkaappiin valumaan seuraavaan päivään.

7. Ennen tarjoamista kumoa muotti lautaselle, poista muotti ja harso. Pasha säilyy jääkaapissa 3–4 päivää.


Viimeinen muokkaaja, pikemuori pvm Ma 6 Huhti - 8:55, muokattu 1 kertaa
avatar
pikemuori
PIRTTI-EMÄNTÄ

Viestien lukumäärä : 3939
Join date : 24.12.2010

Takaisin alkuun Siirry alas

VALAMON PASHA

Viesti kirjoittaja pikemuori lähetetty La 28 Maalis - 16:26



2 1/2 dl sokeria
2 kpl keltuaista
200 g voita
400 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelirouhetta
1 dl rusinoita
1 kpl sitruunaa (mehu)
1 kpl appelsiinia (mehu)
2 dl kuohukermaa

Perinteinen pasha on pääsiäisen jälkiruoka. Vatkaa puolet sokerista ja keltuaiset vaahdoksi. Vatkaa loput sokerista ja voi vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja rahka tasaiseksi massaksi. Lisää vaniljasokeri (mantelirouhe, rusinat) ja mehut ja lopuksi kevyesti vaahdotettu kerma.

Kaada massa kostutetulla sideharsolla vuorattuun muottiin. Pane paino päälle ja valuta pashaa vuorokausi jääkaapissa.

Kumoa pasha tarjoiluvadille, poista harso ja tarjoa pasha pääsiäisaterian jälkiruokana.

http://riihipirtti.luofoorumi.com/t3174-isa-aleksanterin-kulitsa
avatar
pikemuori
PIRTTI-EMÄNTÄ

Viestien lukumäärä : 3939
Join date : 24.12.2010

Takaisin alkuun Siirry alas

Näytä edellinen aihe Näytä seuraava aihe Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa